27 Şubat 2012 Pazartesi

DÜNDEN SONRA - İSTANBUL MODERN Koleksiyon Seçkisi




Dünden Sonra -
“İstanbul Modern, kuruluşundan bu yana oluşturduğu fotoğraf koleksiyonundan bir seçkiyi “Dünden Sonra” adlı sergiyle izleyicilerle buluşturuyor.
Türk fotoğrafının modern ve çağdaş örneklerini bir araya getiren sergi, Osmanlı’dan günümüze uzanan süreçte fotoğrafın teknik ve kavramsal gelişimini ortaya koyuyor. Serginin küratörlüğünü, açıldığı günden bugüne Fotoğraf Galerisi’nin yöneticiliğini yapan Engin Özendes üstleniyor.”
Basın Bülteninden…
Sanatçılar: Abdullah Frères, Cengiz Akduman, Burcu Aksoy, Aziz Albek, Ersin Alok, Arif Aşçı, Tahsin Aydoğmuş, Jak Baruh, Guillaume Berggren, Atila Cangır, İbrahim Coşkun, Nevzat Çakır, İsa Çelik, Orhan Cem Çetin, Gültekin Çizgen, Burhan Doğançay, Şakir Eczacıbaşı, Ahmet Elhan, Kamil Fırat, Baha Gelenbevi, Bennu Gerede, Murat Germen, Ahmet Öner Gezgin, Ara Güler, Gülmez Frères, Sami Güner, Selim Güneş, Mehmet Günyeli, Mihran İranian, Sabit Kalfagil, Mustafa Kapkın, Cengiz Karlıova, Şahin Kaygun, İzzet Keribar, Mehmet Kısmet, Sinan Koçaslan, Sıtkı Kösemen, Paul McMillen, Aslı Narin, Ömer Orhun, Bülent Özgören, Lütfi Özkök, Sedat Pakay, Othmar Pferschy, Rubellin Père & Fils, Sevim Sancaktar, Sébah & Joaillier, Gökşin Sipahioğlu, Atilla Torunoğlu, Cem Turgay, Yusuf Tuvi, Cafer Türkmen, İbrahim Zaman
Küratör: Engin Özendes

Engin Özendes kimdir?” diye merak edenler için kısa bilgi:

Bursa'da doğdu. Bursa Ticaret Lisesi'nden sonra İstanbul Sultanahmet İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde okudu. 1976-1981 yılları arasında aylık Yeni Fotoğraf dergisi'nin, 1978 ve 1980  yıllarında da Türk Fotoğraf Yıllığı'nın sahipliğini ve yazı işleri müdürlüğünü yaptı. 1976 yılında Türk fotoğraf tarihi ile ilgili araştırmalarına başladı. Bu yıldan başlayarak Milliyet Sanat, Hürriyet Gösteri, Cumhuriyet, Yeni Yüzyıl gibi birçok gazete, dergi ve ansiklopedilerde fotoğraf  üzerine yazıları yayımlandı, pekçok jüri üyelikleri yaptı. Fotoğraf araştırmaları nedeniyle, 1990'da Federation  Internationale de L'Art Photographique (FIAP) tarafından Excellence FIAP (ESFIAP) ünvanı verildi.