27 Şubat 2012 Pazartesi

SİLİK İZLER - ÖZGÜL ARSLAN



Özgül Arslan’ın resimde renk ekleme eylemini  tersine çevirdiği ve ‘silerek’ oluşturduğu eserler, “Silik İzler” adlı kişisel sergisinde 9 Şubat – 10 Mart 2012 tarihleri arasında DAİRE’de izlenebilir.

Sosyal hayatta edinilen roller ve cinsel kimliğe atfedilen sorumluluklar, nesneler, imgeler ve performanslar yaşam pratiğini belirlediği gibi düşünsel ve üretimsel süreci de şekillendirir.

Üretim sürecindeki sanatçı kimliği diğer kimliklerle
yer yer paralellik gösterirken bir yandan da çelişkilere, çatışmalara sebebiyet verir.

İç mekanı temizlemek, toparlamak, düzenlemek, hijyeni sağlamak kadına atfedilmiş eylemlerdir. Özgül Arslan, “Silik İzler” isimli yeni kişisel sergisinde bu eylemlerin sanattaki karşılığını sorguluyor. Bunu yaparken resim tarihinde önemli yeri olan ışık-renk temalarından yola çıkıyor ve bunları elde ederken yapılan renk ekleme eylemini  tersine çevirerek resimlerinde; boyamak yerine domestik bir aksiyon olarak atfedilen “silme” eylemini, boya yerine yine temizlemede ve hijyen sağlamada kullanılan ağartıcıyı kullanıyor. Geçmişe referans veren “pamuklu kadife” kumaş üzerine çalıştığı resimlerinde, ışığın siliciliğinden yararlanarak, iç mekana sızan ‘davetsiz misafir’i, ışığı,  silinen olarak belirliyor.


Adres: Boğazkesen Cad No:65D Tophane 34433 Beyoğlu İstanbul
Tel: 0 212 252 52 59