21 Şubat 2012 Salı

JAK BARUH - METROPOLE BAKMAK



Jak Baruh ‘Metropole Bakmak’ başlıklı kişisel sergisiyle Pg Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Çoğu zaman büyük bir kargaşanın hüküm sürdüğü, dünyaya yön veren metropollerin ihtişamlı görünümlerinin ardında kaotik yaşamlar yığını vardır. Düzensizliğin, ‘zaman’la yarışın, keşmekeşin bol olduğu bu yerleşim alanları bir yandan hareketli yaşamlar sunarken, diğer yandan siyasi oluşumların ve direnişlerin de büyük sahneleri olabilmektedir.




Şehirlerin kozmopolit yapısından, kentlerin dokusu ve politik ortamından ilham alan Jak Baruh bu sergisinde, objektifini kıtalar ötesine çevirip sıradan ve sıradışı anların kayıtlarını tutuyor; New York’un devasa binalarını ve kalabalıklarını gözler önüne seriyor. Sanatçı dijital teknoloji sayesinde, çalışmalarında şehrin görüntülerini bir araya getirerek çok katmanlı bir etki yaratıyor; tıpkı çeşitli uluslardan insanları barındıran metropoller gibi...
Metropole Bakmak’ izleyici için sadece gözlemek değil, uzak coğrafyalarda olup bitenlere tanıklık etmek haline geliyor.

14 Mart 2012 Çarşamba, 18:00 - 8 Nisan 2012 Pazar, 19:00


1948 İstanbul doğumlu Jak Baruh İsviçre’de Kimya Mühendisliği eğitimi aldı. Eğitim hayatı boyunca ve sonrasında Avrupa ve ABD’de yaşadığı farklı şehirlerin kozmopolit yapısı onu derinden etkiledi. Kentlerin dokusu ve politik ortamı çalışmalarına ilham verdi. Sanatçı bugün dijital teknoloji sayesinde, çok katmanlı eserlerinde, farklı kompozisyonlarla, şehirdeki yüzler ile manzarayı bir araya getirerek yeniden bir yapı yaratıyor. Her çalışması farklı bir hikaye anlatan sanatçı, eserleriyle kültürlerin tabaka tabaka kabuğunu soyarken, fotoğrafladığı kültürlerin lokal renklerine sadık tonlar kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder